Per E Samuelson är född 1955 i Linköping och tog sin jur. kand. vid Stockholms universitet år 1981.

INRIKTNING: Ekobrottmål och brottmål

VERKSAMHETSORT: Stockholm, Malmö

SPRÅK: Engelska (i andra hand tyska)

MOBIL: 0708-47 33 41

E-MAIL:
per@ssw.se

Efter tingsmeritering arbetade han vid flera advokatbyråer, bland andra nuvarande Mannheimer & Swartling samt Advokatfirman Silbersky. År 1987 blev han ledamot av Advokatsamfundet. År 1997 publicerade han boken ”Att förhöra ett vittne”. Per E Samuelson är flitigt anlitad som föredragshållare och kursledare, främst för advokater, och har publicerat ett stort antal debattartiklar om rättssäkerhet och aktuella juridiska problem. Han har även uppträtt som juridisk expert i uppmärksammade rättegångar i TV, radio och tidningar. Per E Samuelsons huvudområde är brottmål, med ekobrott som specialitet. Han är verksam i hela landet men har kontoren i Stockholm och Malmö som bas.

Att förhöra ett vittne - En bok av Per E Samuelson

Med hjälp av autentiska förhör och skolexempel beskriver boken hur det går till att förhöra ett vittne. Den innehåller också många referat av rättshistoriens mest berömda korsförhör, bl.a. den engelske advokaten Sir Edward Carsons legendariska korsförhör med Oscar Wilde. I denna andra upplaga illustrerar författaren hur förhörstekniken går till i praktiken genom att använda autentiska förhör från riktiga svenska rättegångar. Bland exemplen finns Trustormålet och Knutby. Syftet med den andra upplagan är att visa hur det går till i Sverige, alltså: Förhörsteknik i Sverige.

Tyngdpunkten utgörs av en beskrivning av de grundläggande förhörsmetoder som finns för huvudförhör, motförhör, återförhör och förhör med sakkunniga. Boken innehåller också en grundläggande genomgång av de lagregler som gäller för förhör med parter, vittnen och sakkunniga under huvudförhandling i tvistemål och brottmål.

Köp boken på Adlibris.com

Mördaren i Folkhemmet – En roman av Lena Ebervall & Per E Samuelson

En sen decembereftermiddag 1939 rövas tioåriga Gerd bort i centrala Stockholm. Alla svenskar sitter vid sina radioapparater och hör efterlysningen och läser senare om det fasansfulla fyndet av hennes skändade kropp. Slaget mot det trygga folkhemmet Sverige är hårt och tidningsskriverierna om händelsen övertrumfar krigs­rubrikerna. Det dånar i folkdjupet. Polisen måste hitta mördaren.

Vittnen kan berätta om en mörkhårig man och en svart bil. Slumpen vill att den kände idrottslegenden Olle Möller svarar exakt mot de få ledtrådar polisen har. Olle, som är en bekymmersfri typ och glad i kvinnor, svarar dumt på polisens frågor. Men är han verkligen en barnamördare?

Mordet på Gerd blir Olle Möllers öde och förföljer ho­nom hela livet. På femtiotalet sker ytterligare två otäcka mord: femåriga Kerstin från Stockholm och tvåbarns­mamman Rut Lind från Fjugesta mördas med några års mellanrum. Polisen – ivrigt påhejad av en enig press och folkopinion – är övertygad: Möller är skyldig igen!

När Olle Möller 1959 åtalas för mordet på Rut blir det Sveriges största mordrättegång genom tiderna. Dag ut och dag in toppar Fjugestamordet löpsedlarna och ”mördaren Möller” är Sveriges mest hatade man.

Olle själv nekade i sten fram till sin dödsdag.

Advokaterna Lena Ebervall och Per E Samuelson berättar i romanens form hur en enskild svensk medborgare blev be­handlad när polis, åklagare, press och domstolar på förhand bestämt sig för att han var skyldig.

Format: Inbunden
Utgiven: 2012-09-19
ISBN: 978-91-642-0398-4
Sidor: 430

Piratförlaget
Köp boken på AdLibris.com

Ers Majestäts Olycklige Kurt - En roman av Lena Ebervall & Per E Samuelson

Året är 1938. Genom ett grönskande landskap susar en amerikansk lyxbil fram i hög fart. Bakom ratten sitter restaurangdirektör Kurt Haijby, på väg mot sin senaste investering, slottet Trystorp i Närke. Han gläder sig åt att äntligen kunna förverkliga sina drömmar; allt har blivit möjligt tack vare de generösa utbetalningarna från hovet.

Vad ingen vet är att Kurt har ett förbjudet förhållande med kungen, Gustaf V, och att det är denna relation som tillåter honom att leva i lyx. Och inte ens Kurt själv förstår vilket ont blod hela historien väcker i maktens korridorer. Rädslan för att den fruktansvärda hemlig-heten skall läcka ut är stor. Sin värsta fiende har Kurt Haijby i den mäktige överståthållaren, vars intrigspel efter ett par decennier slutligen får honom på fall: på 1950-talet åtalas Haijby för utpressning och hans öde är därmed beseglat.

Vem var då denne Kurt Haijby, som fått ge namn åt en av de största skandalerna i Sverige på 1900-talet? Han var en enkel Söderkis som dock var förutbestämd att leva ett dramatiskt och äventyrligt liv, med de mest högtflygande mål och med en för-underlig förmåga att dupera alla, inte minst sig själv. Han lyckades charma sig in i de allra förnämaste kretsarna och fick för en tid leva ett förtrollat liv. Allt skulle bli honom givet. Och allt skulle tagas från honom igen.

Detta är den fullständigt osannolika sannsagan om Kurt Haijby.

Format: Inbunden
Utgiven: 2008-09-03
ISBN: 978-91-642-0271-0
Sidor: 436

Piratförlaget
Köp boken på AdLibris.com

Lyssna på riktiga förhör och pläderingar som Per E Samuelson har hållit

Per E Samuelsons motförhör med Anna Sjödin 2006 (utdrag ur Dagens Eko)
Hämta ljudfil

Per E Samuelsons plädering 2011 i Carnegie-målet
Hämta ljudfil

Namn*

Telefonnummer alt. e-post*

Ärende