Är det verkligen dyrt med advokat?

Att det kan vara dyrt att anlita advokat är vida känt. Vad som dock inte framhålls lika ofta är att både privatpersoner och företag vanligtvis har möjlighet att få stora delar av advokatkostnaderna täckta genom rättsskyddet i en hemförsäkring eller en företagsförsäkring. Om inte hemförsäkringen eller företagsförsäkringen skulle täcka en tvist kan det finnas möjlighet att få ett rättshjälpsbiträde förordnat av staten. Viktigt att tänka på är dock att oavsett om det finns en försäkring eller om ett rättshjälpsbiträde förordnas så utgår vanligtvis en självrisk.

Om det är värt att anlita en advokat är en av de första frågor vi på Advokatfirman SSW kommer att undersöka när du kontaktar oss. Vår yrkesetik innebär bland annat att vi är skyldiga att uppge för dig vad det kostar att anlita oss. I en kontakt med oss kommer vi också att försöka uppskatta en möjlig advokatkostnad och jämföra den med ett möjligt utfall av din tvist. Detta gör vi för att på bästa möjliga sätt ta tillvara dina intressen.

Vår gratis rådgivning innebär att det alltid är gratis att i en första kontakt ringa oss på vårt rådgivningsnummer eller maila oss.

Kontakta oss gärna med ditt problem så återkommer vi så fort vi kan.

JURIDIK VI ARBETAR MED